Esports odds – Så bettar du på elektronisk sport

Det är nog inte många som har missat det snabbt växande fenomenet Esport. Idag finns det turneringar med miljontals kronor i vinster och spel med miljontals spelare och åskådare världen över. Elektronisk sport visas inte längre bara på gratis streaming plattformar som Twitch, utan även på TV. Självklart så har även spelbolagen valt att ge sig in i leken och erbjuda odds och betting på Esport. Däremot är fenomenet relativt nytt, och väldigt specialiserat. Även om bettingsidorna erbjuder betting på Esport så är det långt ifrån alla som riktigt vet hur det fungerar.

Tack vare detta så kan du som är insatt i Esport och har lite koll på lagen, spelarna och deras prestationer tjäna en bra slant på att betta på Esport. Sporten är helt enkelt så pass ung att spelarna och åskådarna har bättre koll än de som sätter oddsen. Så det har aldrig varit en bättre tid att upptäcka det globala och enorma fenomenet som är Esportsbetting!

Esports odds – Hur fungerar det?

Att betta på Esport fungerar i princip exakt som att betta på ”traditionella sporter”. Den största skillnaden är egentligen bara att det inte är precis lika uppenbart att sätta sig och hänga med i vad som händer i en match inom Esport som det är att följa till exempel en fotbollsmatch. Det första du behöver göra är att välja vilket spel som intresserar och faller dig i smaken, men det ska vi titta närmare på lite senare.

När du besöker ditt spelbolag så kan du hitta en sektion för elektronisk sport eller Esport listad bland de övriga sporterna. Klicka dig bara in för att hitta de olika matcher, turneringar och spel som bettingbolaget erbjuder odds på. Därefter placerar du bara dina spel som vanligt. Du hittar både vanliga traditionella spel som vinnarspelet, men även mer specifika för spelet. Till exempel kan du inom CS:GO betta på vilket lag som kommer vinna vilken eller vilka kartor, eller hur många kills en särskild spelare kommer att få. I spel som Dota 2 kan du till exempel betta på vilket lag som kommer döda den neutrala bossen först. Det finns hur mycket som helst att betta på. Det enda du behöver göra är att välja ditt spel.

Eftersom att Esports streaming i regel alltid är gratis så är live betting givet när det kommer till Esport. Tack vare att Esport är digitalt och globalt så hittar du dessutom alltid någonting att betta på.

De olika spelen inom Esport

Det finns hur mycket olika kategorier och spel som helst inom Esport. Det kommer ständigt nya uppdateringar, expansioner och spel, så spelmiljön förändras konstant. Just nu är det huvudsakligen 3 kategorier som är särskilt populära bland spelare, åskådare och de som bettar:

  • Multiplayer Online Battle Arena (MOBA)
    I spel som League of Legends möts två lag om 5 personer som väljer varsin unik hjälte med unika förmågor. Målet är att förstöra motståndarens bas genom att samla erfarenhet och guld för att levla upp, bli starkare samt köpa kraftfulla items.
  • First Person Shooter (FPS)
    I spel som CS:GO ställs två lag, vanligtvis om 5 spelare, mot varandra. Dessa axlar rollen som antingen terrorister eller counter-terrorists. Målet är att eliminera motståndarna samt att ta över strategiska positioner.
  • Battle Royale
    I spel som Fortnite möts en stor mängd spelare på en enorm karta. Med hjälp av diverse knep och vapen är målet att bli den enda spelaren, eller det enda laget som står kvar i slutet på matchen.

Dessa är som sagt de mest populära spelen just nu, men Esport är i konstant rörelse. Några andra exempel på kategorier som är populära är sportspel, strategispel, fightingspel och racingspel.

Esports odds med en betting bonus

Om du är sugen på att prova på att odds på Esport så kan du givetvis även använda din vanliga bettingbonus för den här typen av sportsbetting. Klicka dig in hos ett bettingbolag i vår lista över rekommenderade spelbolag. Hämta en generös sport/bettingbonus och klicka dig in på odds sektionen. Glöm inte bort att läsa igenom spelbolagets regler och villkor innan du registrerar dig och tar emot en bonus!